pondělí, 27 září 2021 21:16

Další dvě třídy znají své mistry pro rok 2021

V Pacově jsme odjeli velmi povedený závod seriálu MMČR juniorů a žen a ještě jednou musíme velmi poděkovat celému pořadatelskému týmu, že přijal náročnou výzvu a narychlo precizně uspořádal nedělní závod.

„Děkuji pořadatelům za pěkný závod, dobrou a profesionální organizaci i dobře připravenou dráhu. Počasí nám přálo, závod se uskutečnil bez vážných úrazů, měl slušnou sportovní úroveň ve všech třídách. Jsem velice spokojen s třídou do 50 ccm, kde se účastnilo sedmnáct závodníků a zvládli bezproblémově prakticky celou Pacovskou dráhu. Ke kvalitě podniku také pomohl komentář člena Jury Evžena Zadražila. Děkuji traťovým komisařům z Brna a Kaplice za dobře provedenou práci a v neposlední řadě také děkuji zdravotnímu týmu doktora Masného, který na závody dorazil až ze západních Čech a pomohl náš závod uskutečnit,“ uvedl po závodech předseda Jury Václav Vizinger.

85ccm

Při účasti Víti Marka ve třídě do 125ccm se očekával souboj dvou suverénů Závrského a Kučeříka a přesně to se od startu potvrzovalo. Vedl Závrský a celý závod si na zádech vozil Dominika Kučeříka, oba si své pozice udrželi až do cíle a brali první dvě místa. Třetí dojel jen s minimální ztrátou Přemysl Zimek, čtvrtý Tadeáš Klamt a pátý Martin Červenka. Druhá rozjížďka se nesla v naprosto stejném duchu té první, vyhrál Martin Závrský, který za sebou celý závod až do konce rozjížďky vezl Dominka Kučeříka, třetí místo bral tentokrát Tadeáš Klamt, který na čtvrtou pozici odsunul Přemysla Zimka a pátý dojel David Widerwill.

Závrský Pacov 2

Celkové výsledky:

  1. Martin Závrský   50b.
  2. Dominik Kučeřík   44b.
  3. Tadeáš Klamt   38b.
  4. Přemysl Zimek  38b.
  5. Filip Seniuk  30b.

65ccm

V „pětašedesátkách“ měl nejlepší start Matyáš Výleta s číslem 555, toho následovali Ernecker, Pojar a Katona. Velmi brzy se vedení ujal maďarský rychlík Áron Katona a dlouho se na druhém místě držel Matyáš Výleta. Přibližně v polovině závodu udělal Katona chybu a propadl se na páté místo. Do vedení šel Ernecker, následovaný Výletou a Pojarem. Moritz Ernecker už si vedení pohlídal až do cíle a těsně zvítězil před skvěle stahujícím Katonou, třetí dojel Standa Pojar, čtvrtý Matyáš Výleta a pátý Ricaro Bauer. Druhou jízdu již bezpečně ovládal od startu do cíle Áron Katona před Moritzem Erneckerem, kterého v cíli porazil o více jak třináct vteřin. Třetí dojel Ricardo Bauer, čtvrtý Standa Pojar a pátý Matyáš Výleta.

Výleta Pacov

 

Celkové výsledky:

  1. Áron Katona  47b.
  2. Moritz Ernecker  47b.
  3. Stanislav Pojar  38b.
  4. Ricardo Bauer  36b.
  5. Matyáš Výleta  34b.

50ccm

V kategorii nejmladších závodníků jsme věděli, že pokud Patrik Nohavica extrémně nepokazí závod, stane se v Pacově novým mistrem pro rok 2021. Od startu první rozjížďky bylo jasné, že chce být mistrem již po první jízdě, od prvního kola závodu vévodil a protože vedení už nikomu nepůjčil, stal se již po konci první rozjížďky mezinárodním mistrem České republiky. Druhý přijel Patrikův letošní největší konkurent Tomáš Glogar a třetí David Podešva. Čtvrtou příčku získal Tadeáš Fíla a pátý dojel Peter Janči. Druhá rozjížďka měla naprosto stejný vývoj jako první, od startu vedl Nohavica před Podešvou a Glogarem. V cíli se z první příčky radoval letošní suverén Patrik Nohavica před Tomášem Glogarem, který v průběhu závodu dokázal Davida Podešvu udolat. Čtvrtý byl opět Tadeáš Fíla a pátý Peter Janči.

Glogar Pacov 2

Celkové výsledky:

  1. Patrik Nohavica  50b.
  2. Tomáš Glogar  44b.
  3. David Podešva  40b.
  4. Tadeáš Fíla  36b.
  5. Peter Janči  32b.

Ženy

Při neúčasti Eleny Kapsamer byla první rozjížďka jasnou záležitostí domácí jedničky Kristýny Vítkové, která závod ovládla stylem start – cíl. Druhým místem potěšila své fanoušky Kristýna Tomišková, která dojela před třetí Barborou Laňkovou, které se do závodu příliš nevydařil start. Čtvrtá dojela Alina Barthel a pátá Aneta Čepeláková. Druhá rozjížďka opět patřila velmi rychlé Kristýně Vítkově jedoucí na Husqvarně, druhá dojela Barbora Laňková, která si prohodila pořadí z první jízdy s Kristýnou Tomiškovou. Čtvrtá přijela opět Alina Barthel a pátá Viktorie Lohniská.

Tomišková Pacov 2

Celkové výsledky:

  1. Kristýna Vítková  50b.
  2. Barbora Laňková  42b.
  3. Kristýna Tomišková  42b.
  4. Alina Barthel  36b.
  5. Viktorie Lohniská  31b.

125ccm

Od úvodních minut první rozjížďky bylo i ve „stopětadvácách“ znát, že dosavadní vedoucí jezdec seriálu Bence Pergel míří jistou jízdou za titulem. Rychlá a bezchybná jízda maďarského závodníka dokázala potrápit nejednoho jezdce na silnějším motocyklu třídy MX2. Pergela následoval také velmi rychlý Adam Máj, letošní nejrychlejší český reprezentant juniorského seriálu ve třídě do 125ccm stíhal Pergela celý závod, ale v cíli nakonec na Maďara ztratil přes tři vteřiny. Třetí dojel Florian Dieminger, čtvrtou pozici obsadil Vítězslav Marek a pátý dojel Ladislav Eliáš. Druhou rozjížďku ovládl Bence Pergel opět před Adamem Májem a Florianem Diemingerem. Čtvrtou pozici vyjezdil Ladislav Eliáš a pátý byl Jaroslav Patra. Poslední závod sezóny tedy potvrdil, že mezinárodním mistrem České republiky juniorského seriálu se stal Bence Pergel. Druhý byl Adam Máj a třetí Jaromír Steiger.

Pergel Pacov

Celkové výsledky

  1. Bence Pergel50b.
  2. Adam Máj44b.
  3. Florian Dieminger40b.
  4. Ladislav Eliáš34b.
  5. Vítězslav Marek32b.

MX2

Již jistý mistr Petr Rathouský v Pacově absentoval z důvodu účasti na mistrovství světa národů v Italské Mantově, i přesto jsme na trati viděli zajímavé souboje. Nejlepší úvod předvedl Adam Dušek, následovaný Radimem Krausem a Pavlem Dvořáčkem. Toto pořadí vydrželo celý závod až do posledního kola, ve kterém dokázal Dvořáček zdolat Radima Krause a nakonec pro sebe urvat druhé místo. Čtvrtý dojel Daniel Mandys a pátý Jaroslav Katriňák. Druhou jízdu opět ovládl od úvodu až do konce Adam Dušek, za kterým jezdila znovu dvojice Kraus, Dvořáček. Tentokrát si Radim Kraus dokázal druhé místo pohlídat až do cíle a na Pavla Dvořáčka zbyla třetí pozice. Čtvrté a páté místo obsadili opět Daniel Mandys, respektive Jarolav Katriňák. I pro třídu MX2 se jednalo o poslední závod letošního seriálu, který vyhrál Petr Rathouský, druhé místo obsadil Adam Dušek a třetí skončil Maďar Mark Lászlo Técsi.

Dušek Pacov

Celkové výsledky

  1. Adam Dušek50b.
  2. Radim Kraus42b.
  3. Pavel Dvořáček42b.
  4. Daniel Mandys36b.
  5. Jaroslav Katriňák32b.

 Všechny fotografie Karolína Hůlová.