Vytisknout tuto stránku
pondělí, 13 prosinec 2021 08:22

Předběžná podoba šampionátu v roce 2022

Při zasedání sportovní komise bylo předběžně stanoveno, že následující sezóna juniorského mezinárodního mistrovství České republiky se odjede ve stejném formátu, jako tomu bylo v sezóně letošní. V seriálu tak zůstanou všechny třídy tj. 50 ccm, 65 ccm, 85 ccm, 125 ccm 2T, MX2 i ženy.

Nadále je v plánu mít spojené kategorie 125 ccm 2T a MX2, abychom divákům dokázali nabídnout co nejvíce atraktivní podívanou, a zároveň jsme jezdcům poskytli co nejrychlejší konkurenci. Vyhlašování kategorií však zůstane samozřejmě odděleno a na každém podniku budou vyhlášeni nejlepší jezdci obou kategorií. Stejně tak bude samozřejmě odděleno i celkové hodnocení seriálu na konci sezóny.

K dispozici máme opět připraveno více verzí časového harmonogramu, který se bude řídit počtem jezdcům spojených kategorií 125 ccm a MX2 a konkrétní časový harmonogram bude určen na místě závodu.

U všech kategorií také zůstává stejná věková hranice a nemění se ani časy jednotlivých rozjížděk.

Z předběžné dohody také vyplývá, že počítáme s počtem šesti až sedmi závodů, kalendář a konkrétní tratě zveřejníme v co nejbližším možném termínu.

Těšíme se na další společnou sezónu.

V roce 2022 na viděnou na trati.