středa, 06 červen 2018 22:21

Pozvánka MMČR Junior v motokrosu, Třebíz, 9.6.2018

Druhý závod seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR Junior v motokrosu „Lorenc - Logistic 2018“ se po více jak měsíční přestávce uskuteční tuto sobotu, 9. června ve středočeské Třebízi!

Závodit se bude ve třídách 50ccm, 65ccm, 85ccm, 125ccm Junior a MX2 Junior. Na startu se opět potkají nejen nejlepší čeští junioři, ale i mladí motokrosoví reprezentanti z Německa, Rakouska, Maďarska, Slovenska a Polska.

Pořadatelem závodu je KOSSTA Třebíz Klub v AČR a ředitel podniku Stanislav Štros se nechal slyšet: „Trať bude jako vždy pečlivě naorána a nakropena tak, jak je u nás pokaždé zvykem“ a nezapomene pozvat na jednu velkou výsadu třebízských závodů, kterou je bezesporu vynikající catering – „Kuchyň bude připravena na 100% a opět nabídne mnoho druhů jídel. Těšíme se na Vás!“ dodává Štros.

 

A jak jsou na tento mistrovský závod nachystány přední týmy a jezdci?

Úspěšný juniorský tým z východu Čech Cermen Racing vede Vítězslav Marek, který nás před závodem informoval o aktuální situaci ve svém týmu: „V téměř dvouměsíční pauze před druhým letošním juniorským mistrákem, absolvovali naši jezdci mnoho tréninků i závodů včetně ME, aby se co nejlépe připravili. Někteří se ale také potýkali s určitými zdravotními komplikacemi. Například Matyáš Červenka (85 ccm) a Josef Novák (125 ccm) si téměř ve stejnou dobu zlomili klíční kost a jejich start v sobotním závodě je stále nejistý. Patrik Příhoda (125 ccm) si snad vybral svou porci smůly v Horažďovicích (nedokončil ani jednu jízdu), a tak od něho v Třebízi očekáváme výrazný posun vzhůru ve výsledkové listině. Všichni jezdci se již moc těší na tamní tradičně pěkně připravenou trať“.

Manažer STARLING Cross Teamu Jan Špaček spoléhá na týmovou jedničku Jana Wagenknechta: „Vstup do sezóny nám vyšel na výbornou. Honza Wagenknecht vyhrál v Horažďovicích obě jízdy třídy 125ccm a ukázal, že je na letošní sezónu dobře připraven. V Třebízi nás čeká nelehký úkol, a to navázat na výborný výkon v prvního závodu. Pevně věřím, že se s tím Honza dobře popasuje a udrží si červenou tabulku lídra šampionátu.“

Jihočeský tým Motosport Chýnov bude mít opět početné zastoupení ve většině vypsaných kategoriích. Na startu se představí celá řada českých, rakouských a maďarských jezdců. Chybět bohužel bude hlavní hrdina úvodního závodu seriálu třídy MX2 Junior Rene Hofer, který kromě českého mistráku průběžně vede i našlapaný seriál evropského šampionátu třídy EMX125, jehož další podnik se tento víkend pojede ve francouzském Saint Jean d'Angely. Do vedení ve třídě 50ccm se bude chtít v Třebízi dostat mladý talent Moritz Ernecker.

O aktuální situaci v úspěšném týmu ORION Racing nás informoval jeho manažer Petr Kovář: „Při úvodním podniku juniorského mistrovství v Horažďovicích to byl z našeho pohledu dobrý výkon, především pak v podání Petra Rathouského (bronzový stupínek), ovšem tento výsledek je potřeba potvrdit i na dalších závodech. Petr se v mezidobí zúčastnil kvalitně obsazeného německého šampionátu ADAC v Möllnu a ve své kubatuře MX Junior 125 ccm bral letos první čtyři body za 17. místo. Na dalším závodu republikového šampionátu je Petr připraven se znovu prát o stupně vítězů.“

Severočeský Motosportklub Málkov bude reprezentovat Jakub Terešák, Radim Kraus a Jan Klimo. Jakub Terešák se uplynulý víkend pokoušel bojovat v závodu EMX250, ale ve velice silné konkurenci se opravdu jen těsně nekvalifikoval.

Manažer týmu Motokrosová škola Radek Toman nás také nechal před závodem nahlédnout pod pokličku svého týmu: „Do Třebíze přijedeme ve složení Martin Venhoda, Jaroslav Kalný a Lukáš Hedrlín. Jakuba Hedrlína čeká operace křížového vazu v koleni, proto bohužel startovat nebude. Věřím v úspěch Martina Venhody, který v mezidobí absolvoval závody německého a slovenského šampionátu“.

Na startu se dále objeví junioři z úspěšného mezinárodního týmu JD GUNNEX KTM RT, chybět nebudou ani mladí závodníci Multi-Air JAMA CZ, v jehož barvách si velice dobře vedou bratři Jan a Václav Janoutovi ve třídě 65ccm, dále chrudimského AMK Zejax týmu nebo severomoravského STR Promotorsport. Jihomoravský tým MAX2 reprezentuje ve třídě MX2 Junior Jiří Matějec, který měl na prvním závodě v Horažďovicích smůlu: „Ve druhé jízdě mi přestala jet motorka. Tak doufám, že jsem si vybral smůlu a v Třebízi se mi podaří zajet slušný výsledek“. Do pořadí na pódiu třídy 85ccm bude chtít určitě promluvit Matyáš Chlum BV Racing Teamu, kterému se v úvodním závodě též nedařilo dle jeho představ.

Své jezdce budou mít v Třebízi i týmy jako Extreme Motorsport, YAMAHA Čepelák, MAXSPEED Team, KRTZ Team, Alima MX Team, Benelli RT, SMX Team Rudník, Region Racing a další juniorské týmy. Na start by se mělo postavit též několik dalších ambiciózních jezdců ze zahraničí a pochopitelně i jezdci jednotlivých středisek SMS. Například jezdec SMS Střední Čechy Adam Máj patří k nejlepším jezdcům třídy 85ccm. Po prvním závodě zaujímá průběžné třetí místo a netají se tím, že si chce po druhém závodě tuto pozici ještě vylepšit. V této třídě se po vynechaném úvodním závodě představí také úspěšný Východočech Matěj Skořepa z SMS Pardubice.

Druhý závod šestidílného seriálu v Třebízi může už leccos napovědět o vývoji letošní honby za juniorskými motokrosovými tituly, a proto si rozhodně nenechte tuto akci ujít!

V Třebízi odstartuje program v sobotu ráno tréninky třídy 85ccm již v 7:40 hod., odpolední rozjížďky pak v 12:35 hod.