Vytisknout tuto stránku
neděle, 12 březen 2017 12:16

Pozvánka na seriál MMČR Junior 2017

Prvním letošním mistrovským motokrosovým podnikem v ČR bude úvodní závod seriálu MMČR Junior „Lorenc – Logistic 2017“, který se pojede již v sobotu, 25. března v Horažďovicích.

Detailní pozvánku, jak to vypadá s tratí na Svatém Poli, jak se na tento seriál chystají jezdci a týmy, Vám přineseme v týdnu před závodem. Smyslem této zprávy je informovat Vás o celém letošním seriálu MMČR Junior a také o systému výběru juniorské reprezentace, která se samozřejmě bude od výsledků juniorského šampionátu odvíjet.

Juniorské MMČR bude letos čítat opět sedm závodů. „Kalendář letošního juniorského mistráku jsme se snažili udělat tak, aby byl co možná nejlépe rozprostřen po celé ČR, a také aby se jel pokud možno co měsíc, to jeden závod, aby nedocházelo při případném zranění jezdců k velkému bodovému výpadku. Ale není to s ohledem na již dané termíny ME a MMČR Senior samozřejmě jednoduché“, nechal se slyšet promotér seriálu Václav Vizinger.

Finanční odměny do celkového desátého místa v konečném pořadí v každé kategorii zůstávají ve stejné výši jako loni, bude se tedy rozdělovat celkem 400.000CZK. Stejné zůstaly i třídy a časy jejich jízd. Nově se lotos rozvine spolupráce mezi jednotlivými SMS v návaznosti na výběru a podpoře při účasti vybraných jezdců v MMČR Junior. Vyhlášení seriálu proběhne hned na posledním závodě v Jiníně. U moderátorského mikrofonu se během celého seriálu budeme střídat s Petrem Kovářem. V plánu jsou opět souhrnná videa z jednotlivých závodů a oficiální fotogalerie financované promotérem seriálu. Úzká spolupráce promotéra bude i s trenérem juniorské reprezentace Janem Froňkem, plán podpory jak finanční, tak materiální i metodické se určitě vyvíjí dobrým směrem.

V této souvislosti jste již byli informováni o tom, že se minulý víkend jel ve Velkém Oseku poblíž Kolína první ze tří kontrolních juniorských závodů. Podnik se dle slov státního trenéra Jana Froňka i navzdory trochu menší účasti jezdců povedl: „Závod ukázal, jak probíhá u jednotlivých kluků příprava a byl dobrý k poměření sil před startem MMČR Junior i kvalifikace ME. Smyslem série kontrolních závodů je mj. i to, aby se udělalo spravedlivé prostředí pro možnost reprezentace a získání finanční podpory pro ni, tedy konkrétní postupový klíč. Ve třídě 65ccm mě například mile překvapil Víťa Marek, hned po přestupu do vyšší třídy podal výborný výkon, naopak třeba Matěj Skořepa, který je jinak v trénincích hodně rychlý, tak se u něho projevila jistá nervozita a v tomto závodě kvůli tomu hodně chyboval“, popisuje Froněk. „To je totiž také důvod, proč organizovat tyto předsezónní závody, protože při reprezentaci je pak psychická zátěž jezdce ještě daleko větší a kluci zkrátka musí trénovat i psychickou odolnost“ doplňuje dále. „Ve třídě 85ccm se výsledky víceméně očekávaly a ve třídě 125ccm se druhým místem blýskl Tomáš Pala. Také Dušan Drdaj a Jakub Terešák ve třídě MX2 Junior jsou oba v hodně dobré formě. Všechny tímto zvu příští středu, 15.3.2017 do Měcholup na další kontrolní závod. Časový harmonogram bude trochu posunutý, tréninky začnou až od 10:00 hod.“, dodal závěrem Jan Froněk.

Při pohledu do nominace juniorského šampionátu se dá opět očekávat velice kvalitní účast jezdců ze zahraničí. Startovní listiny tedy dávají tušit krásné motokrosové souboje. První z nich uvidíme již přespříští víkend v Horažďovicích!

Evžen Zadražil

tiskový mluvčí MMČR Junior